top of page
  • Foto van schrijverNieuwsblad

Koning Henry viert zijn ‘laatste feest’ in de Minard

© jan vens
GENT - Koninklijk bezoek in de Minard het voorbije weekend. Niemand minder dan de Engelse koning Henry VIII kwam er met zijn zes vrouwen een ‘laatste feestje’ bouwen. En niet alleen de koning vierde feest, ook het gezelschap Based On Stage: zij bestaan tien jaar.

© jan vens

Based On Stage ontstond net 10 jaar geleden toen de vriendinnen Berdien, Amber, Sanne, Eva en Delphine de ‘goesting’ kregen om hun grote passie zang, dans en drama te kunnen doorgeven aan jongeren. Ondertussen bestaat de vereniging uit vijf verschillende groepen, onderverdeeld in Small, Medium, Large en Extra Large naargelang de leeftijdscategorie. Met de Bos Compagnie hebben ze ook een groep voor volwassenen.


Dat ze goed op weg zijn, bewees het stuk dat ze in 2019 brachten. ’Is dit nu later’ werd geselecteerd voor Het Landjuweelfestival 2020, dat helaas werd geannuleerd door corona.

De stukken die worden gebracht bestaan steevast uit drie pijlers: zang,drama en live muziek. Een vleugje humor hoort er ook vaak bij, en al zeker bij het stuk ’Het laatste feest’ dat het voorbije weekend werd gebracht in de Minard. Daarin keert men terug naar de 16de eeuw, toen Koning Henry VIII de plak zwaaide in Engeland.


Muzikale geschiedenis

Zes vrouwen passeerden in zijn leven de revue, waarvan hij er twee liet onthoofden. De Bos Compagnie belicht het stukje geschiedenis, gezien vanuit het standpunt van de zes vrouwen. Zoals het gezelschap het zelf omschrijft: de zes vrouwen van Henry VIII proberen het verleden achter zich te laten in een muzikale reis door hun geschiedenis. Het werd uiteindelijk een leuk stukje toneel met vooral veel live muziek en zang, drama en op de juiste momenten een vleugje humor.

Sam Neirynck mocht Koning Henry gestalte geven. Volgens het programmaboekje heeft hij in vergelijking met de Engelse koning in het verleden ook al veel lieven gehad - al hebben ze nog allemaal hun hoofd. Sam is overigens de zoon van Dirk (Lajoie) Neirynck, een grote naam in de Gentse amusementswereld.

‘Het laatste feest’ zit er nu op voor het gezelschap


Wie meer wil weten over de werking van Based on Stage en op de hoogte wil blijven van de producties in de toekomst kan altijd een kijkje gaan nemen op de site van het gezelschap
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page